EGİAD’dan Uluslararası Muhasebe Konferansı’na Tam Destek

EGİAD-MÖDAV İşbirliği

 

Türkiye’deki Muhasebe Akademisyenlerini çatısı altında toplayan MÖDAV’ın (Muhasebe Öğretim Üyeleri Dayanışma Vakfı) bu yıl 17.sini düzenlediği Uluslararası Muhasebe Konferansı Online olarak gerçekleştirildi. Konferansın teknoloji sponsoru olan EGİAD  tüm teknik alt yapıyı da  sağladı. EGİAD Başkanı Mustafa Aslan’ın Panelist ve Genel Sekreter Prof. Dr. A. Fatih Dalkılıç’ın oturum başkanı olarak katıldığı ve 2 gün süren etkinlik yerli ve yabancı 30’a yakın konuşmacı ve 300’ün üzerinde izleyicinin katılımı ile gerçekleşti.

Galatasaray Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde ana başlık pandeminin iş dünyasına etkileriydi. Başkan Mustafa Aslan’ın paylaştıkları özetle şu şekilde yer aldı:

 

  • İçinde bulunduğumuz kriz bize ne kadar kırılgan ve birbirimize muhtaç olduğumuzu hatırlattı. Pandeminin kendisi insanlığın doğaya sürdürülebilir olmayan yollarla müdahalesinin bir sonucu. Sürdülebilir Kalkınma Amaçları doğayı tahrip etmeyen, daha eşit ve kapsayıcı bir ekonomiye geçerken bir yol haritası işlevi görüyor. Tek bir ülkenin bu amaçları benimsemesi yetmez, global olarak benimsenmedikçe bir ülke her şeyi yapsa da çözüm gelmeyecektir.”
  • Önümüzdeki dönemde, iş hayatında fiziksel etkileşimin daha az olduğu, toplantıların teknolojik çözümlerle uzaktan bağlantı yoluyla yapıldığı ve hijyenin en önemli konulardan biri olduğu bir çalışma düzeni bizi bekliyor.
  • Yeni normalle birlikte kurumların çalışanları hakkında daha fazla data toplamaya başladığını görmüştük. Uzaktaki ekiplerin performansları hakkındaki bilgilerin depolanması ve sağlık verilerinin takip edilmesiyle daha da hızlanan bu eğilim, önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Bu sayede şirketler ve İK, ekipler hakkında daha derin bir bilgiye sahip olarak onları anlayacak ve merkezinde insan olan, daha sosyal politikaların, hayata geçirilmesini sağlayacaktır. 
  • Kurumsal yönetim açısından ise pandemi, ani ve beklenmeyen değişikliklere çevik ve akılcı cevaplar vermenin ne kadar önemli olduğunu kurumlara gösterdi. Özellikle yönetim kurulları ile icra ekipleri arasındaki çizgiler bu dönemde belirsizleşti. Yürütme ekipleri krizi yönetmek için yönetim kurulu seviyelerindeki toplantılara daha sık çağırıldı ve bu sayede entegrasyon arttırılarak sağlıklı bilgi akışı sağlandı.

Uluslararası Muhasebe Araştırmalarında Güncel Trendler  başlıklı oturumu yöneten Prof. Dr. Fatih Dalkılıç’ın konuğu ise uluslararası yayınları ile alanında önde gelen isimlerden olan Budapeşte Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr.  Nadia Albu oldu. Muhasebe alanında güncel konuların neler olduğunu paylaşan Albu özellikle teori ve pratiği bir araya getiren bir yaklaşımın ve vaka analizlerinin öneminin altını çizdi. Kısa bir süre önce MÖDAV Başkanı olarak göreve başlayan ve aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Çağnur Balsarı kapanışta EGİAD’ın sponsorluğuna ve desteğine teşekkür ederek yakın zamanda farklı faaliyetlerde de birlikte etkinliklere devam etme dileğini iletti.