EGİAD VE İŞ DÜNYASI ÇOCUKLAR İÇİN BİRARAYA GELDİ
Ege Genç İşadamları Derneği, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Geliri eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçlarına kanalize edilmek üzere bir konser düzenledi. EGİAD’ın düzenlediği konserde, Şef Hakan Şensoy yönetiminde piyano sanatçısı İdil Biret ve Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası sahne aldı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Devlet sanatçısı İdil Biret, Mozart’ın eserlerini yorumladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Dünyaca ünlü piyanist, Devlet Sanatçısı İdil Biret’in katılımı ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konser kent genelinde büyük ses getirdi.
Bölge ekonomisine yön veren önemli sivil toplum kuruluşlarından Ege Genç İşadamları Derneği, EÇEV ve Koruncuk Vakfı’nın paydaşlığı ile 25 Eylül’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçları için konser düzenledi. Yaklaşık bin kişinin izleyici olarak katıldığı ve bağış yaptığı konserin açılışında bir konuşma yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, daha önce de Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası işbirliği ile Şehit Ailelerinin çocukları yararına konser düzenlediklerini hatırlatarak, bu tip organizasyonlara önem verdiklerini dile getirdi. Sosyal farkındalık oluşturmak ve toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek adına çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atan EGİAD’da, çocuklar yararına düzenledikleri bu organizasyonlarla önemli bir misyonu üstlendiklerini vurgulayan İlter; her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün de bu alanda sorumlulukları olduğunu belirterek, “Eğitim ülkemiz ve geleceği için çok önemlidir. Ayrıca kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklara verilebilecek en kutsal armağan arkalarında olduğumuzu gösterebilmektir. Onların geleceğine umut olmak istiyoruz” dedi.
Dünya Çocuk Günü’ne İthafen
EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “Bu güzel ülkede her sabah 24 milyon öğrenci okul yolunda. Eğer bir zenginlik arıyorsak belki petrolümüz yok, doğal kaynaklarımız sınırlı ama beyin gücümüz ve insan kaynağımız dünyanın birçok ülkesinden çok daha zengin. Çocuklar bizden sadece bir tek şey bekliyorlar. Daha iyi eğitim ve özgür düşünce hakkı. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, her türlü batıl fikirlerin etkisinden arı, dogmalardan uzak düşünen, sorgulayıcı ve araştırmacı, analitik, özgür ve yaratıcı düşünme yeteneklerine sahip, yeni nesil üretim ve sanayide dönüşüm hamlesine uygun dijital yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi hepimizin sorumluluğu” diye konuştu.
2 Ekim’de kutlanacak olan Dünya Çocuk günü öncesinde gerçekleşen bu organizasyonun anlamının çok büyük olduğunu vurgulayan İlter, her çocuğun yaşama, korunma, barınma ve eğitim gibi başlıca hakları bulunduğuna dikkat çekerek, “Onları bu haklarından mahrum bırakmak büyük haksızlıktır. Mahrum bırakılanlara sahip çıkmak, el uzatmak ise en büyük sorumluluktur. Bir ülkenin geleceği için, çocuklar çok önemlidir. Bugünün çocukları, yarının gençleri olduklarında; ülkelerine hizmet edecek, ailelerine destek olacaklardır. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve iyi bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Ahlaklı, dürüst, vatansever, eğitimli olarak yetiştirilen çocuklar, gelecekte ülkeleri için birer teminat olacaktır” diye konuştu.