Yükleniyor Etkinlikler

« Tüm Etkinlikler

Endüstriyel Simbiyoz Semineri

Eylül 30 @ 08:00 17:00

Sürdürülebilirlik, günümüzde işletmeler için sadece bir tercih olmaktan çıkmış bir zorunluluk haline gelmiştir. Küresel çevresel sorunlar, iklim değişikliği, kaynakların hızla tükenmesi ve artan düzenleyici baskılar, şirketleri daha sürdürülebilir iş modellerine yönlendirmektedir. Sürdürülebilirlik, işletmelerin çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerini dengeleyerek uzun vadeli başarılarını garanti altına almalarını sağlar.

Bir işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek üzere son dönemde gündeme gelen kavramlardan birisi de “Endüstriyel Simbiyoz”dur. Endüstriyel simbiyoz kavramı, doğal ekosistemde görülen simbiyotik (ortak faydaya dayanan) ilişkininin benzerinin endüstriyel sistemler içerisinde kurgulanmasıdır. Birbirinden bağımsız çalışan endüstriyel işletmelerin ortak kullanılabilecek kaynaklarını paylaşarak, karşılıklı fayda sağlamak üzerine iş birlikleri kurması yaklaşımından ortaya çıkmıştır. Bu ortak kaynaklar insan kaynağı, lojistik, ham madde, atık, atık ısı dahil olmak üzere tüm kaynaklar olarak geniş bir çerçevede tanımlanabilir.

Üyelerimizi endüstriyel simbiyoz kavramı ve bu alanda gerçekleştirilen örnek uygulamalar hakkında bilgilendirmek amacıyla, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de Dernek Merkezimizde “Endüstriyel Simbiyoz” semineri düzenlenecektir. Etkinliğimizde İzmir Kalkınma Ajansı Yeşil Büyüme Politikaları Birimi Başkanı Emine Bilgen Eymirli konuşmacı olarak yer alacaktır.

İşletmelerinizin sürdürülebilirliğine yönelik yeni stratejiler geliştirebilmek için güncel bilgiler edinebilmeniz hedefiyle, etkinliğimize katılımınızı dileriz.