EGİAD Sanayi Konseyi Toplantısı

EGİAD Sanayi Konseyi Toplantısı, “Sanayinin Kalbinde Bir Yaz Akşamı” temasıyla BonVivant Pasaport’ta gerçekleştirildi. EGİAD Sanayi ve Sürdürülebilirlik Komisyonu organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, EGİAD üyesi sanayicileri bir araya getirdi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik bilgilendirici panellerle devam etti. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Çıraklık Okulu” panelinde, genç iş gücünün sanayiye kazandırılmasına yönelik çözüm önerileri ele alındı. EGİAD Sanayi ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Murat Özbek’in moderasyonunu yaptığı panelin konuşmacıları arasında Can Atik – Atik Metal, Selin Baysak Altan – Terbay ve Ece Elbirlik Ürkmez – İnci Holding yer aldı. Ardından, Skymod Kurucusu Oltan Dere tarafından sunulan “Sanayide Yapay Zekâyı Nasıl Kullanmamalıyız?” başlıklı sunumla, yapay zekâ uygulamalarındaki son gelişmelere dikkat çekilerek farkındalık oluşturulurken; İzmir Bilimpark Genel Müdürü Kayahan Dede tarafından Teknoparkların sunduğu yatırım fırsatları hakkında bilgi verildi.

Gün batımı eşliğinde gerçekleştirilen ve yemek programı ile tamamlanan toplantıda; üretimde sürdürülebilirlik, inovasyon ve stratejik dönüşüm başlıkları çerçevesinde görüş alışverişinde bulunuldu. Yaz akşamının sıcak atmosferi, yeni fikirlerin doğmasına ve olası iş birliklerinin temellerinin atılmasına olanak sağladı.